HarrastuksenaDarts

Darts

Palautetta

HarrastuksenaDarts - Lyhyesti historiaa

Darts sai alkunsa Englannista jo keskiajalla. Brittiläisen kansanperinteen mukaan jousimiehet saivat idean istuessaan sen ajan paikallisessa pubissa. He lyhensivät nuoliaan, jotta voisivat helposti heittää yhdellä kädellä ja virittivät olut-tynnyrin sopivasti kumolleen. Se, joka osuisi kaikkein lähimmäs keskellä olevaa korkkia, olisi voittaja.

Peli sai kannatusta ja pian tauluna käytettiin puunrungosta leikattua siivua, jossa vuosirenkaat toimivat jonkinlaisina pisterajoina. Sanotaan, että Kuningas Henry VIII pelasi dartsia ja että hänen linnassaan olisi ollut taulu ripustettuna seinälle. Amerikkalainen darts erosi omaan suuntaansa ja sitä kehittivät hiilikaivosten työmiehet Pennsylvaniassa ja New Jerseyssä 1880-luvulla.Amerikkalainen darts kasvoi huimasti I ja II maailmansodan johdosta. Syynä tähän oli, että sotilaat kokoontuivat majataloihin keskustelemaan sotatarinoista ja samalla ajanvietteeksi pelasivat dartsia. Majatalojen omistajat alkoivat järjestelemään kilpailuja ja darts-liigoja, jolloin terve kilpailuhenki kasvoi.

The American Dart Association perustettiin 1933. 1900-luvun puolivälin jälkeen alkoi välineiden ja sääntöjen standardoituminen, kaupallinen sponsorointi, kansainväliset kilpailut ja supertähtien nousu kaikkien tietoisuuteen. United States Darting Association perustettiin vuonna 1969. Se on järjestänyt lukuisia eri turnauksia kuten US Open. Tunnetuimpia sponsoreita ovat viskifirmat Jameson's ja Black&White.

Muitakin suuria liittoja perustettiin, kuten California Darts Association ja New York Darts League. Liitot järjestivät turnauksia ja palkintorahat alkoivat olemaan jo hyvää tasoa.

The American Dart Organization perustettiin 1975. Se on jakautunut 8 alueeseen ja kattaa koko maan.© HarrastuksenaDarts 2001-2004